Λαναράς: «Το αήττητο μας δίνει ψυχολογία»

efd

Ο Ραφαήλ Λαναράς μίλησε για την πορεία της Εθνικής ομάδας παίδων στο Eurobasket Β' κατηγορίας U16 και στάθηκε στη συνέχεια και το ματς με την Ουκρανία.

Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο Eurobasket U16 Β' κατηγορίας της Σόφιας είχαν ρεπό εν όψει των προημιτελικών και την ευκαιρία να ετοιμάσουν τα πλάνα τους εν όψει των επόμενων αγώνων.

Ο Ραφαήλ Λαναράς κρατά μόνο ένα στοιχείο από το μέχρι τώρα 5-0 και βλέπει μπροστά.

«Το μόνο θετικό του 5-0 είναι ότι μας έχει δώσει ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια, καθώς από εδώ και πέρα δεν θα μας βοηθήσει σε κάτι. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα: Να μπούμε και σε αυτά τα παιχνίδια δυνατά και συγκεντρωμένα» δήλωσε ο νεαρός γκαρντ και συνέχισε:

«Η Ουκρανία έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία και οι παίκτες θα μάθουν περισσότερα σήμερα από το τεχνικό επιτελείο: «Θα ακολουθήσουμε το πλάνο του κόουτς όπως πάντα και πιστεύω πως θα πετύχουμε και αυτή τη φορά. Αισθανόμαστε πως ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε το πόσο πολύ έχουμε δουλέψει. Έχουμε ακολουθήσει τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου, έχουμε βγάλει πάθος στην Α’ φάση, αλλά πιστεύω πως έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης».

Για τον Λαναρά, όπως και για όλους τους συμπαίκτες του, είναι σημαντικό πως είναι ομάδα: «Έχουμε ποιότητα, υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες, αλλά το πιο βασικό ίσως είναι  πως παίζουμε «ενωμένα», ο ένας για τον άλλον και μπορεί να έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές».