Χωρίς τον Γιάννη θα μάθει να ζει

 

ellada vretaniaΑρχής γενομένης από τον σημερινό αγώνα στο Λονδίνο με τη Μ. Βρετανία (86-83) και με τους τρεις επόμενους στο τουρνουά «Ακρόπολις», η Εθνική ομάδα θα μάθει να ζει χωρίς τον Γιάννη Αντετουκόνμπο, ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Αλλάζουν πλέον τα πλάνα και η φιλοσοφία, δώδεκα μέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης και ο Κώστας Μίσσας πρέπει να αναπροσαρμόσει τα σχέδια χωρίς τον Γιάννη στη διάθεσή του.

Η Εθνική που έπαιξε χωρίς τους Μπουρούση, Πρίντεζη, Παπαπέτρου,είχε ένα μουδιασμένο πρώτο ημίχρονο, (επηρεασμένη προφανώς και από την άσχημη είδηση) με κακή άμυνα, αλλά βελτιώθηκε στη συνέχεια και το τεστ ήταν θετικό από αγωνιστικής πλευράς, όπως και από πλευράς αντιδράσεων προς τη διαιτησία. 

Η Μ. Βρετανία ήταν ανταγωνιστική, διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη και η Ελληνική ομάδα αντέδρασε όσες φορές οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν διαφορές και προηγήθηκαν.

Ο Νίκος Παππάς ήταν το πρώτο βιολί στην επίθεση και με τους 22 πόντους που πέτυχε σημείωσε προσωπικό ρεκόρ με την Εθνική ομάδα, ενώ σε καλή βραδιά ήταν οι τρεις γκαρντ,  Καλάθης (7 ριμπ., 7 ασ.),, Σλούκας, Μάντζαρης και οι Παπαγιάννης (5 ριμπ., 3 ασ.), Μήτογλου στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-46, 65-59, 84-88.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λόρενς 6 (1), Κλαρκ 23 (3), Μάρεϊ 6 (2), Νέλσον 13 (1), Ολασένι 20, Τζόνσον 2, Ουίτλ, Οκερεάφορ 5 (1), Ατσάρα 9.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 9 (1), Παππάς 22 (2), Παπανικολάου 9 (1), Μπόγρης 8, Αντετοκούνμπο Θ. 5, Σλούκας 11 (1), Παπαγιάννης 11, Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης, Μήτογλου 10.«

Ο προπονητής Κώστας Μίσσας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο καθώς και στην επόμενη ημέρα, χωρίς πλέον τον άσο των Μπακς.

Ήρθαμε να παίξουμε δύο παιχνίδια προετοιμασίας. Δυστυχώς δεν είχαμε μαζί μας τρεις βασικούς παίκτες, που λόγω ασθένειας έμειναν στην Αθήνα. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος από την επίθεσή μας, αλλά δεν είμαι χαρούμενος με την άμυνά μας. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Μπορώ να πω ότι είχαμε βελτίωση στα ριμπάουντ, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία στην Πάτρα όπου οι αντίπαλοι είχαν 18 επιθετικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου τώρα είναι ότι περιμέναμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει, αλλά δεν θα είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ. Άρχισε την προετοιμασία με μας χωρίς κανένα πρόβλημα, στη συνέχεια το ιατρικό επιτελείο των Μπακς είπε πως χρειάζεται ξεκούραση για πέντε μέρες και μετά ζήτησαν να επανεξεταστεί. Υπήρχε επικοινωνία του γιατρού μας με εκείνους των Μπακς και πιστεύαμε πως όλα είναι καλά, αλλά μία ώρα πριν τον αγώνα μάς ενημέρωσαν από την Κίνα, όπου ο Γιάννης βρίσκεται για μία υποχρέωση με το ΝΒΑ, πως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και δεν θα παίξει.

Θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δυνατό. Πάντως έχω εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες μου, στο ταλέντο και την καρδιά τους. Έχουμε τρία ακόμη φιλικά προετοιμασίας και πιστεύω πως μέχρι τα επίσημα ματς θα είμαστε 100% έτοιμοι»,