Ανεβάζει στροφές η Εθνική

ellas brityans kalayhis

Την καλή εικόνα της πρεμιέρας στο τουρνουά της Πάτρας τη διατήρησε και στον δεύτερο αγώνα η Εθνική ομάδα, παρότι η Μ. Βρετανία δεν είχε καμία σχέση από πλευράς δυναμικότητας με τη Ρουμανία.

Συνάντησε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σήμερα η ελληνική ομάδα και η επικράτησή της (92-64) ήρθε με πίεση και συνέπεια στην άμυνα, που πρόσφεραν πολλούς πρωτεύοντες αιφνιδιασμούς. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε μία ομάδα που σφύζει από ταλέντο και φαντασία. Έχει πολλές λύσεις επιθετικά και αυτός ο πλουραλισμός θα ενισχυθεί και με την προσθήκη του Γιάννη Αντεντοκούνμπο, ο οποίος θα δώσεις και πολλά άλλα ποιτικά στοιχεία.

 Η δύναμη στους γκαρντ αποτελεί εγγύηση και δίνει τη δυνατότητα στον Κώστα Μίσσα να επινοεί σχήματα που μπορούν να αλλάξουν την τροπή ενός αγώνα.

Ο Σλούκας και ο Καλάθης δίνουν ηρεμία, δημιουργία και τχαχύτητα, ο Παππάς είναι σαν να παίζει χρόνια στην Εθνική και ο Μάντζαρης σταθερή αξία.

Ο Πρίντεζης δείχνει ξεκούραστος και οι Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο με την ενέργειά τους προσφέρουν πολλές λύσεις.

Ο Μπουρούσης δεν νιώθει πλέον τόσο μόνος, αφού ο Παπαγιάννης μπορεί να τον αντικαθιστά επάξια και ο Αγραβάνης να τους πλαισιώνει.

Ο σημερινός αγώνας θα είναι σημαδιακός για τον «βενιαμίν» της ομάδας Ντίνο Μήτογλου που χρίστηκε διεθνής και άφησε καλές εντυπώσεις.

Η Μ. Βρετανία προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική και εύσημό της είναι ότι κέρδισε ένα δεκάλεπτο το τρίτο. Επίσης αντέδρασε όταν κατέβασε τη διαφορά από τους 23 Στους 13 πόντους και ανέδειξε και ένα πρόβλημα με τους αθλητικούς και μαχητικούς παίκτες της. Αυτό των ριμπάουντ, που επισημάνθηκε από τον Κώστα Μίσσα. Τα 18 επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισαν οι Βρετανοί είναι πολλά.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 34-51, 51-66, 64-92

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Προύντι): Ντανκ Ακοντό 2, Τζόνσον 5, Μόκφορντ 7, Οκερεαφόρ, Κλαρκ 12, Μάρεϊ 3, Μπόατενγκ 2, Ατσάρα 3, Σίαρς, Ολασένι 13, Μπίγκμπι Ουίλιαμς 11, Τζόζεφς 6.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 8, Σλούκας 9, Παππάς 12, Παπαγιάννης 9, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 10, Παπαπέτρου 9, Αντετοκούνμπο Θ. 4, Μήτογλου 6.

Η Εθνική Ομάδα αναχωρεί την Πέμπτη με προορισμό το Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο (11/8) και τη Σερβία (12/8).

Πριν από τον αγώνα, η ΕΟΚ βράβευσε τον Κώστα Πετρόπουλο, που έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές ομάδες και διετέλεσε και προπονητής της Ανδρών και των Γυναικών. Ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ και «σημαία» του Απόλλωνα Πατρών, γνώρισε την αποθέωση από τους συντοπίτες του, που γέμισαν και σήμερα το γήπεδο.