Για πολλούς προβληματισμούς η εικόνα της Εθνικής

ellada servia

“Χωρίς άμυνα δεν πας πουθενά» έλεγε στο τουρνουά της Πάτρας ο Κώστας Μίσσας και η «φιλική σφαλιάρα» από τη Σερβία (93-61), ανέδειξε τα προβλήματα που έχει η Εθνική ομάδα.

Και απέναντι σε δυνατές ομάδες όπως το Μαυροβούνιο χθες και η ελλιπής Σερβία σήμερα, φάνηκαν οι αδυναμίες, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Έλειπε η διάθεση, η ενέργεια και απέναντι στην πίεση των αντιπάλων, ήρθε η θαλασσοπλημμύρα. Καμία αντίδραση και αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο σε έναν αγώνα προετοιμασίας.

Οι διαφορές και τα σκορ δεν έχουν σημασία, αλλά σημασία έχει η γενική εικόνα. Κι ενώ το ταλέντο δεν λείπει, αυτή η Εθνική έχει πολλή δουλειά για να γίνει ομάδα. Σίγουρα είναι μπερδεμένη με το παίζει δεν παίζει ο Αντετοκούνμπο, σίγουρα ψάχνεται και ο χρόνος περνάει.

Μακάρι αυτή η κακή εμφάνιση στο πιο δυνατό τεστ μέχρι τώρα, να δώσει τροφή για προβληματισμούς και λύσεις.Η Σερβία πιο έτοιμη και με πολλές επιλογές, χωρίς να αλλάζει ο ρυθμός της, περίμενε μεγαλύτερη αντίσταση από την Ελληνική ομάδα.

 Ειδικά το «μπλακ άουτ» στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πρωτόγνωρο για την Εθνική ομάδα. Για έξι λεπτά είχε πετύχει ένα πόντο και είχε δεχθεί 22 και πέτυχε συνολικά δυο καλάθια στο διάστημα αυτό που τελείωσε με επιμέρους 24-7. Η διαφορά των 23 πόντων στο ημίχρονο δεν αφύπνισε την Εθνική για κάποια ανάκαμψη στη συνέχεια και το πάρτι των Σέρβων συνεχίστηκε με τη διαφορά να φθάνει και στους 36 πόντους στο 35΄(82-46) και τον Μαριάνοβιτς να κάνει ό, τι θέλει κάτω από τα ελληνικό καλάθι.

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τη χθεσινή του προσθήκη, χάλασε και τα σχέδια του προπονητικού τιμ που περίμεναν και ένα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με την παρουσία του.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-22, 66-36, 93-61

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 8, Μπογκντάνοβιτς 14, Κάλινιτς 4, Λούτσιτς 13, Μιλοσάβλιεβιτς 4, Μπίρτσεβιτς 4, Στίματς 8, Λάζιτς 2, Μίτσιτς 7, Γκούντουριτς 8, Γιόβιτς 5, Κούζμιτς 5.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 13 (1), Σλούκας 2, Λαρεντζάκης, Παππάς 5, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 9 (2), Αγραβάνης 3, Παπαπέτρου 5, Μήτογλου.