Σε περιπέτειες η Φενέρ

sylven landesberg maccabiΑυτή κι αν ήταν έκπληξη. Η πανάκριβη Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχασε στο γήπεδό της από την αποκλεισμένη Μακάμπι (81-79) και κινδυνεύει να χάσει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Μπορεί η ήττα της από την Ούνιξ στην Κωνσταντινούπολη να είχε προκαλέσει αίσθηση, αλλά αυτή από την Μακάμπι ίσως ν’ αποδειχθεί μοιραία. Ο Σίλβεν Λάντσμπεργκ ήταν αυτός που πάγωσε το γήπεδο της Φενερ, με το καλάθι που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα.

Η Μπασκόνια πριν από τον αγώνα της με τον Παναθηναϊκό, έδειξε ότι διανύει περίοδο φόρμας και μετέτρεψε τον εκτός έδρας αγώνα με την Μπάμπεργκ σε περίπατο (96-71). Οι Βάσκοι έδειξαν τα δόντια τους από το ξεκίνημα του αγώνα, όταν και προηγήθηκαν με 22-5 στο 7΄.

Με τη νίκη της στο Κάουνας (76-68), η Ανατολού Εφές εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, ενώ στέρησε από τη Ζαλγκίρις και τις αμυδρές ελπίδες που είχε για την όγδοη θέση. Κορυφαίος παίκτης της ο Γκρέιτζερ, ενώ οι γηπεδούχοι υπέστησαν επιθετικό μπλακ άουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο.