Τα «κάστρα» είχαν τον πρώτο λόγο

1 scottie wilbekin darussafaka dogus istanbul eb16

Εκτός από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπαρτσελόνα, στα τρία υπόλοιπα παιχνίδια της Ευρωλίγκας νίκησαν οι γηπεδούχοι.

 

Στο Καζάν, η Ούνιξ απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία ομάδα κι έκαμψε την αντίσταση της Μπασκόνια με 63-58 χάρη στους 27 πόντους του κορυφαίου σκόρερ της διοργάνωσης, Κιθ Λανγκφορντ. Για τους ηττημένους ο Στρέλνιεκς σημείωσε 13.

Στην Πόλη, η Νταρουσάφακα τα... έβαζε από παντού και «λύγισε» την Μπασκόνια με 98-89. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ τελείωσε τον αγώνα με το εξωπραγματικό 14/22 τρίποντα. Ο Μπραντ Ουόναμεϊκερ που θέλει να φύγει από την Τουρκία σημείωσε 21 πόντους με 4/4 τρίποντα.

Μεγάλο παιχνίδι στο Βελιγράδι, με τον Ερυθρό Αστέρα να πανηγυρίζει ιστορική νίκη απέναντι στη Φενέρ εντός έδρας με 75-73. Όλα τα δεκάλεπτα τελείωσαν ισόπαλα, εκτός από το δεύτερο το οποίο κέρδισαν οι Σέρβοι με δύο πόντους και τελικά ήταν κι αυτό που τους χάρισε τη νίκη. Φοβερός και τρομερός ο Όγκνιεν Κούζμιτς με 21 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και την τάπα νίκης στον Ούντο, κομβικός ο Τζένκινς με 14 πόντους και το σουτ της νίκης πριν το φινάλε. Για τη Φενέρ ο Ντατόμε ηγήθηκε με 16 πόντους, ενώ ο Σλούκας έμεινε χαμηλά μ' επτά.