«Πιο σημαντική η Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό»

pedoulakis

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε μετά το τέλος του φιλικού και την ήττα από τη Μακάμπι για τα λάθη που έκανε η ομάδα του, ενώ υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να κερδίσει η ομάδα του την Ευρωλίγκα από ένα ματς με τον Ολυμπιακό.

«Εμείς δεν βάλαμε καλά το σώμα μας στη μάχη. Δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Μπορεί να έχουμε ταλέντο στην επίθεση αλλά αν δεν παίξουμε άμυνα νομίζω ότι δεν θα έχουμε και καλή συνέχεια. Δοκιμάσαμε πράγματα και μέσα από τα λάθη που είδαμε πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε» ήταν τα λόγια του για το ματς με την Μακάμπι.

Για το νέο σύστημα της Euroleague: «Είναι ένα καινούριο σύστημα αυτό της Ευρωλίγκας. Θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε. Φαινομενικά έχει κάποια καλά στοιχεία, όπως είπε και ο κόουτς. Στην αρχή θα είναι καλύτερες οι ομάδες, αλλά μετά τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο η κώπωση θα είναι πολύ μεγάλη. Οι ομάδες θα δίνουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα με ταξίδια. Δεν είναι όπως στο ΝΒΑ όπου οι ομάδες έχουν δικά τους αεροπλάνα. Εκεί δεν τους ενδιαφέρει τόσο στην κανονική περίοδο αν θα κερδίσουν ή αν θα χάσουν ένα παιχνίδι. Κάθε ομάδα εδώ θα δώσει πάνω από 70 αγώνες μέσα στη χρονιά, χωρίς να υπολογίζουμε τα παιχνίδια των διεθνών το καλοκαίρι. Ενδεχομένως αυτός ο φόρτος αγώνων μπορεί να επηρεάσει το θέαμα, καθώς οι παίκτες θα εμφανίζονται κουρασμένοι. Είναι ένα καινούριο σύστημα θα πρέπει να δούμε, να είμαστε θετικοί και να βελτιώσουμε ό,τι γίνεται».

Για το αν είναι πιο σημαντικό να κερδίσει την Euroleague ή τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα, δεν το συζητάμε αυτό».

Για το αν θα ήθελε να κερδίσει την Euroleague μετά από τελικό με τον Ολυμπιακό: «Αυτό θα είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ».

Από μέρους του, ο Ντιμίτρις Νίκολς είπε: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που προσπάθησαν να κερδίσουν η μία την άλλη. Η Μακάμπι διαθέτει μια πολύ ποιοτική ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και γενικότερα θα μπορούσαμε σίγουρα να είχαμε κάνει κάποια πράγματα πιο σωστά και να έχουμε καλύτερο φινάλε».