Πρωταθλητής στους έφηβους,φαβορί και στο Παίδων

image

Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του στο μπάσκετ, κατέκτησαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα , με αήττητη πορεία στο 44ο  Πανελλήλιο πρωτάθλημα εφήβων που έγινε στην Κατερίνη.

Με προπονητή το Κώστα Παπαδόπουλου, που ήξερε τα κατατόπια, μιας και είχε κερδίσει και τα τελευταία πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό, ο Δούκας – μετά το ντέρμπι μ τον Ολυμπιακό- επικράτησαν και  τον ΠΑΟΚ (71-66).

Ήταν και η πιο δύσκολη  νίκη για τους «μπλε», αφού ο «Δικέφαλος»  αποδείχθηκε ανταγωνιστικός και αποφασιστικός.

Ο Δούκας πάντως επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί της διοργάνωσης και τον ίδιο τίτλο θα φέρει και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των παίδων που θα γίνει τον Ιούνιο στο Μεσολόγγιι.

Δεκάλεπτα: 16-23, 38-36, 52-51, 71-66

Διαιτητές: Παντελίδης-Αναστόπουλος.

ΔΟΥΚΑΣ (Παπαδόπουλος): Δούβλης 8 (2), Καράμπελας, Καμπερίδης 22 (4), Ρογκαβόπουλος, Καρακατσάνης 2, Ψαρράς 6 (2), Σακελλαρίου 12 (4), Προίσκος, Σωτηρίου, Γκίνης 2, Δραγάτης 15, Λιούνης 4.

ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Νικολαΐδης 7 (1), Γιανναράς 21 (5), Παλιαχάνης, Λαζαρίδης 4 (1), Βλαγκόγιας 6, Μπακάλης, Μπέσσας, Καραγιώργος 4, Καμπουρίδης 20, Ιατρίδης, Ζαμπάκης 4, Κούρογλου.

Στην τελευταία αγωνιστική ημέρα, ο Δούκας που είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση από το Σάββατο, νιίκησε και τον Προμηθέα με 85-57 και ο Γιώργος Καμπερίδης αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης και ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας, μαζί με τονΝίκο Αρσενόπουλο (Ολυμπιακός), τον Κώστα Τσιρογιάννη (Πιερικός-ήταν και ο πρώτος σκόρερ των αγώνων)), τον Κώστα Καμπουρίδη (ΠΑΟΚ) και τον Παναγιωτη Βύρλα (Προμηθέας).

Στους άλλους δυύο αγώνες ο Ολυπιακός νίκησε τον Εργοτέλη και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώρα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 82-42 του Πιερικού και τερμάτισε τρίτος.