Η ΕΟΚ μιλάει για προσπάθεια αποσταθεροποίησής της

nick galis hall 3

Με αφορμή την έκθεση της ΔΕΑΒ για τα όσα θλιβερά γεγονότα έγιναν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, η ΕΟΚ απαντάει με ανακοίνωσή της και αναφέρεται σε «προσπάθεια αποσταθεροποίησης από παράγοντες της κεντρικής εξουσίας. "Με έντονο προβληματισμό, αλλά και με μεγάλη ψυχραιμία, η ΕΟΚ παρακολουθεί την συντονισμένη και καθοδηγούμενη εκστρατεία αποσταθεροποίησης  που κλιμακώνεται εναντίον της από διάφορα κέντρα με συγκεκριμένο στόχο το Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Ο προβληματισμός διευρύνεται επειδή μεταξύ άλλων συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια αποσταθεροποίησης παράγοντες της κεντρικής εξουσίας, επιχειρώντας με αήθεις και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς να μεταθέσουν ευθύνες άλλων και δείχνοντας με τα αίολα επιχειρήματά τους ότι αγνοούν βασικά ζητήματα του αντικειμένου ενασχόλησής τους.

Η πρόσφατη προκλητική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ΓΓΑ κ. Ιούλιου Συναδινού εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο, αλλά και τον θεσμό. Η δε εσπευσμένη απόσυρσή της λίγο αργότερα, δεν διορθώνει στο ελάχιστο το σοβαρό αυτό ατόπημα.

Η δε συνέχεια αυτής της ενέργειας, που ήρθε με την κωμικοτραγική, κωμική ως περιεχόμενο και τραγική λόγω των συντακτών της, έκθεση της ΔΕΑΒ για τα γεγονότα του τελικού κυπέλλου μπάσκετ, εντείνει τον προβληματισμό για την επάρκεια ανθρώπων διορισμένων σε σημαντικές θέσεις, για τις γνώσεις τους περί των νόμων του Ελληνικού κράτους και ιδιαίτερα του τομέα τους, αλλά και για τις ικανότητές τους.

Κάποια στιγμή όμως πέραν των σκόπιμων διαρροών μιας πλήρους αντιφάσεων και κατευθυνόμενων ψευδών έκθεσης, προκειμένου να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, θα ήταν χρήσιμο να μελετήσουν τα ισχύοντα από τους νόμους τους κράτους, προκειμένου να μην εκτίθενται περαιτέρω και κυρίως να μη γίνονται επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια.

Είναι πάγια εκπεφρασμένη θέση μας, ότι η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και σε καμία περίπτωση δεν παράγεται από τον αθλητισμό. Είναι αδιάκοπη η προσπάθειά μας για πρόληψη φαινομένων που μπορούν να πλήξουν τον αθλητισμό, με ενέργειες σύνεσης και ουσίας και με αποφυγή επικοινωνιακών τεχνασμάτων που καταρρίπτονται απότομα.

Η πρόσφατη περίπτωση του εγχειρήματος διεξαγωγής φάιναλ φορ του ελληνικού κυπέλλου βόλεϊ στην Κύπρο, θα έπρεπε να έχει διδάξει πολλά. Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας να διατάσσει την ακύρωση της διοργάνωσης, κατόπιν πληροφοριών από τις  υπηρεσίες για συντεταγμένο σχέδιο δημιουργία ακραίων επεισοδίων επ’ αφορμή ενός αθλητικού γεγονότος.

Θυμίζουμε δε στους έχοντες επιλεκτική μνήμη ή, απλά άγνοια, ότι η ΕΟΚ έχει κατ' επανάληψη αναλάβει κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος, έχοντας αποσπάσει τα συγχαρητήρια της διεθνούς αθλητικής κοινότητας για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή τους.

Είναι σαφής η επιθυμία αποσταθεροποίησης μιας αιρετής διοίκησης που εξελέγη προ εξαμήνου συγκεντρώνοντας την προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων του αθλήματος. Η επιχείρηση είχε αρχίσει προ των αρχαιρεσιών και η συντριπτική αποτυχία του σχεδίου δημιούργησε αντιδράσεις πανικού που εκθέτουν και γελοιοποιούν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές τους.

Αυτά προς το παρόν. Με την υποσημείωση ότι, παρακολουθούμε και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας προκειμένου να προστατεύσουμε την προσωπικότητα και την ιστορική διαδρομή, διεθνή και εγχώρια, των μελών του Δ.Σ.".