• NBA
  • Posted

Πολυτιμότερος ο Γουέστμπρουκ! (pics&vids)

2

O Ράσελ Γουέστμπρουκ ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν! 

Ο γκαρντ της Οκλαχόμα ψηφίστηκε MVP κερδίζοντας σε προτιμήσεις τους Χάρντεν (Ρόκετς) και Λέοναρντ (Σπερς)). 

Ο Γουέστμπρουκ ήταν πρώτος σε μέσο όρο πόντων (31,6), τρίτος σε ασίστ (10,4) και δέκατος σε ριμπάουντ (10,7) καταφέρνοντας να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία και πρώτος μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον το 1962 που είχε μέσο όρο τριπλ νταμπλ. Μάλιστα έγινε ο πρώτος μετά τον Μόουζες Μαλόουν το 1981 που κερδίζει το βραβείο με την ομάδα του να μη φτάνει τις 50 νίκες στην κανονική περίοδο. 

Καλύτερος αμυντικός της χρονιάς επελέγη ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γουόριορς (μπροστά από τον Λέοναρντ των Σπερς και τον Γκομπέρ των Τζαζ), ρούκι της σεζόν ο συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο Μάλκολμ Μπρόγκντον (μπροστά από τους Εμπίντ και Σάριτς των Σίξερς) και καλύτερος έκτος παίκτης ο Έρικ Γκόρντον των Ρόκετς (μπροστά από τον συμπαίκτη του, Λου Γουίλιαμς, και τον Αντρέ Ιγκουοντάλα των Γουόριορς). Ο Μάικ Ντ’ Αντόνι των Ρόκετς αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής αφήνοντας πίσω του τον Γκρεγκ Πόποβιτς των Σπερς και τον Έρικ Σπόελστρα των Χιτ

Το βραβείο στη μνήμη του Κρεγκ Σάγκερ για το σθένος και το ήθος του πήρε ο βοηθός προπονητή των Σπερς Μόντι Γουίλιαμς, που παρά το θάνατο της συζύγου του σε τροχαίο το 2016 επέστρεψε στους πάγκους. 

Κορυφαία στιγμή των play offs ήταν το τρίποντο του Κέβιν Ντουράντ στο φινάλε του τρίτου τελικού απέναντι στους Καβαλίερς, ενώ καλύτερη εμφάνιση της σεζόν οι 60 πόντοι του Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς μέσα σε τρία δεκάλεπτα απέναντι στην Ιντιάνα. 

Το καλύτερο buzzer beater ήταν αυτό του Γουέστμπρουκ για τους Θάντερ απέναντι στους Νάγκετς, το καλύτερο κάρφωμα ψηφίστηκε αυτό του Βίκτορ Ολαντίπο των Θάντερ απέναντι στην Ατλάντα και το αντίστοιχο βραβείο για τάπα πήρε ο Καουάι Λέοναρντ για μια προσπάθειά του κόντρα στους Ρόκετς, ενώ ασίστ της σεζόν ήταν η συνεργασία Γκριν, Κάρι και Ντουράντ για τους Γουόριορς

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι των Μάβερικς κέρδισε το βραβείο του καλύτερου συμπαίκτη και ο Πάτρικ Μπέβερλι των Ρόκετς το πρωτοεμφανιζόμενο για το καλύτερο hustle (κάτι σαν… βρώμικη δουλειά). 

Τέλος, ο Κέμπα Γουόκερ των Χόρνετς πήρε βραβείο fair play, ο Αζάια Τόμας των Σέλτικς για την κοινωνική του δράση και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ για το καλύτερο… στυλ.