• FIBA
  • Posted

Έμαθε τους αντιπάλους, περιμένει τώρα τον προπονητή

FIBA

Από τους οκτώ ομίλους της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 σε οκτώ πόλεις της Κίνας, η Ελλάδα «έπεσε» στον πιο εύκολο.  

Η κλήρωση που έγινε σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, την έφερε αντιμέτωπη με το Ισραήλ, τη Μ. Βρετανία και με μία ομάδα που θα προκύψει από τον Αύγουστο από τουρνουά 13 ομάδων (Σλοβακία, Σουηδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Αλβανία, Αυστρία, Ολλανδία, Κόσσοβο, ΠΓΔΜ, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Λευκορωσία).

Κι αν ληφθεί υπόψη, ότι από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτοι, ε, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα η Ελλάδα να τερματίσει τέταρτη. Δεν απομένει τώρα μετά τις κληρώσεις των προκριματικών φάσεων του Ευρωμπάσκετ και του Μουντομπάσκετ, να ανακοινωθεί και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Οι αγώνες του ομίλου θα είναι διπλοί και στη συνέχεια θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων, οι οποίες μεταφέρουν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης και θα δώσουν άλλους έξι αγώνες. Οι τρεις πρώτοι από κάθε γκρουπ θα σχηματίσουν την τελική δωδεκάδα που θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στο Μουντομπάσκετ. Οι υπόλοιπες 20 χώρες θα είναι 8 από την Αμερική, 7 από την Ασία και 5 από την Αφρική.

Αναλυτικά, οι 8 όμιλοι:
Α΄

Μαυροβούνιο

Σλοβενία

Χ2

Ισπανία

Β΄

Χ1

Τουρκία

Λετονία

Ουκρανία

Πολωνία

Χ2

Λιθουανία

Ουγγαρία


Ιταλία

Χ1

Κροατία

Ρουμανία

Ε΄
Χ2

Βέλγιο

Γαλλία

Ρωσία

Χ1

Τσεχία

Ισλανδία

Φινλανδία

Γερμανία

Σερβία

Χ2

Γεωργία


Ισραήλ

Μεγάλη Βρετανία

Ελλάδα

Χ1


Οι ημερομηνίες των προκριματικών αγώνων:

20-28 Νοέμβρη 2017

19-27 Φεβρουαρίου 2018

25 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου 2018

30 Αυγούστου μέχρι 8 Σεπτέμβρη  2018

26 Νοεμβρίου μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2018

18 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019