Αφυπνίστηκε αργά

efes olympiakos greintzer

Μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός τρεις συνεχόμενες φορές από την Εφές; Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί σε 48 ώρες και οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Πάντως χειρότερος Ολυμπιακός από τον σημερινό, δύσκολα μπορεί να εμφανιστεί κι αυτός ήταν που έδωσε το δικαίωμα στην Εφές να προηγείται στη σειρά με 2-1. 

Σε ένα αγώνα που παίχτηκε κακό μπάσκετ, η Τούρκικη ομάδα επικράτησε (64-60), γιατί βρήκε νωθρούς τους «ερυθρόλευκους» για δύο δεκάλεπτα. Μάλιστα αυτό το +17 που πήρε (51-34), στο 27΄ την κράτησε "ζωντανή" στο τέλος, όταν ο Ο Ολυμπιακός βρήκε σφυγμό και προσπάθησε να γυρίσει το ματς.

Έστω και με αυτή την άσχημη εικόνα που παρουσίασε, κυρίως στην τρίτη περίοδο, έφερε το ματς στα ίσα και να κριθεί στο σουτ. Με το 12-2 που πέτυχε και διαμόρφωσε το σκορ σε 53-49 (3΄40΄΄) πριν από τη λήξη, έδειξε ικανός να «κλέψει» τη νίκη.  Τα μεγάλα σουτ του Παπαπέτρου και του Σπανούλη μείωσαν τη διαφορά στον πόντο στα 19΄΄ δευτερόλεπτα (61-60). Ο Ερτέλ ευστόχησε σε δύο βολές και ο Σπανούλης πήρε το τελευταίο σου για την ισοφάριση, αλλά αστόχησε.

Σε γενικές γραμμές πάντως και ανεξάρτητα με την αντίδραση του Ολυμπιακού στο τελευταίο τετράλεπτο, η Εφές ήταν καλύτερη και εκμεταλλεύτηκε την επιθετική δυστοκία του αντιπάλου της, Προσπάθησε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους Σπανούλη, Πρίντεζη και είχε λύσεις τόσο από την περιφέρεια με τους Γκρέιντζερ, Ερτέλ, όσο και μέσα στη ρακέτα με τους Ντάνστον, Μπράουν. Τελείωσε τον αγώνα με 4 λάθη, ενώ τον Ολυμπιακό εκτός από την αστοχία του, τον πλήγωσαν και τα 17 λάθη (8 ο Σπανούλης!).

Το πρόβλημα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εστιάστηκε πάλι στην επίθεση, γιατί αμυντικά δεν μπορεί να της καταλογίσει κανείς ευθύνες όταν κράτησε στους 60 πόντους την Εφές στο γήπεδό της, Και ήταν η πρώτη φορά που είχε έναν παίκτη (Σπανούλης) με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από τους τρεις ψηλούς πήρε συνολικά 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-27, 51-37, 64-60.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας, Χάνεϊκατ 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 12, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 11 (1), Ερτέλ 13 (1), Πολ, Ντάνστον 16 (9 ριμπ.), Κερκ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6 (7 ριμπ.), Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 15 (3 τρίπ., 7 ασίστ)), Ουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 8., Παπανικολάου 7 (2), Μάντζαρης 8 (2).