Αγάπη που έγινες μαχαίρι

pao frener sloukas
Ούτε η Φενερμπαχτσέ περίμενε να κάνει διπλό «μπρέικ» (80-75) στο απόρθητο ΟΑΚΑ και να σβήσει τα όνειρα του Παναθηναϊκού για συμμετοχή στο φάιναλ φορ.

Μπορεί η ελπίδα να πεθαίνει τελευταία, αλλά μόνο σε θαύμα μπορεί να ποντάρουν οι «πράσινοι», ώστε να  πετύχουν στην Κωσνατντινούπολη, ό, τι έχασαν στην Αθήνα και να επαναφέρουν τη σειρά στην έδρα τους. Όμως πιο εύκολο φαίνεται ένα «sweep» από την πλευρά της Φενέρ, παρά ένα 2-2.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του τελευταίου μήνα στην ευρωλίγκα, φάνηκε ανήμπορη να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα της έδρας, που με τόσο κόπο πήρε και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο άνθρωπος που αγαπήθηκε με λατρεία από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, της πρόσφερε το πικρό ποτήρι. 

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάει στην Κωνσταντινούπολη να διεκδικήσει τη νίκη στον πρώτο αγώνα και να μείνει ζωντανός στο όνειρο, αλλά η Φενέρ έχει όλα πλέον τον τίτλο του φαβορί.Με τις δύο νίκες στο ΟΑΚΑ απέκτησε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ από την άλλη η πίεση και το «πρέπει» λύγισε την ομάδα του Πασκουάλ.

Σίγουρα οι «πράσινοι» παρουσίασαν καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο ματς και μπορούν να νιώθουν και αδικημένοι από τις τελευταίες φάσεις μετά το 75-76 με τον Σίγκλετον. Άστοχο σουτ για τρίποντο από το Ρίβερς, και κακή επαναφορά μετά τις δύο βολές του Ντίξον.

Ήταν ένα κλειστό ματς, τελείως διαφορετικό από τον αγώνα της Τρίτης, αλλά πάλι δύο παίκτες έκαναν την μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό. Ο Ούντο που έπαιξε 35 λεπτά και ο Μπογκντάνοβιτς που έμεινε στο παρκέ για 36 λεπτά. Πέτυχαν τους 47 από τους 80 πόντους της Φενέρ με εντυπωσιακά στατιστικά. Το γεγονός ότι η Τούρκικη ομάδα είχε 50% στα τρίποντα (11/22), είχε περισσότερες ασίστ και κέρδισε τις μάχες στα ριμπάουντ, φανερώνουν την υπεροχή της και τον έλεγχο του αγώνα. 

Ο Ομπράντοβιτς επίσης κατάφερε να χαλάσει το μυαλό του Καλάθη και κατάφερε να τον εκνευρίσει, δίνοντάς  του ελεύθερα σουτ (0/4). Και δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο Πασκουάλ τον απέσυρε, ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο έδειξε σφυγμό, βελτίωσε την άμυνά του και απ΄ αυτή βρήκε ρυθμό στην επίθεση με τον Γκιστ να τελειώνει φάσεις και να δίνει το προβάδισμα 6΄30΄΄ πριν από το τέλος. Το μομέντουμ ήταν για τον Παναθηναϊκό, αλλά η βιασύνη στην επίθεση, του στοίχισε τελικά, παρότι από το ένστικτο του Τζέιμς βρήκε πολλές λύσεις που τον κράτησαν μέσα στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-45, 59-63, 75-80

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 22 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5 (1), Φελντέιν, Γκιστ 6, Μπουρούσης 13 (1), Καλάθης 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 22, Άντιτς 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 25 (5), Σλούκας 5 (1), Βέσελι 2, Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 14 (3), Ντατόμε 2.

Ο ΧΑΙΝΣ ΛΥΤΡΩΣΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται μία νίκη μακριά από το φάιναλ φορ, αφού πέτυχε το 2-0 απέναντι στην Μπασκόνια, η οποία την έφερε σε δύσκολη θέση για δεύτερη φορά μέσα στη Μόσχα (82-80) και παροτι ο Λάρκιν τελείωσε τον αγώνα με μονοψήφιο αριθμό πόντων.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε τη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο με δύο βολές του Καρλ Χάινς.Ο Μίλος Τεόντοσιτς με 16 πόντους και 8 ασίστ, ήταν ο κορυφαίος για την ΤΣΣΚΑ.

Δεκάλεπτα: 21-20, 40-35, 69-58, 84-82

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 10 (1), Τεόντοσιτς 16 (2), Όγκουστιν 9, Φριντζόν 9 (1), Τζάκσον 7, Βοροντσέβιτς 2, Χίγκινς 8 (1), Χριάπα 6, Κουρμπάνοβ 8, Χάινς 10.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Αλόνσο): Λάρκιν 8 (1), Βόιτμαν 10, Χάνγκα 6 (2), Μπομπουά 21 (5), Μπλάζιτς 2, Ντιόπ 7, Τιλί 10 (1), Λαπροβίτολα 3 (1), Σενγκέιλα 3, Μπάντινγκερ 12 (2), Λουζ.