«Αόρατος» Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη

1 barca pao

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στην έδρα της Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε με 72-57.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν συμπαθητικό πρόσωπο στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν, με το τρίτο δεκάλεπτο να είναι καταστροφικό και να μπαίνει τέλος σε κάθε ελπίδα που υπήρχε για το «διπλό».

Οι Καταλανοί από την πλευρά τους έκαναν ακριβώς ό,τι έπρεπε έχοντας ως βασικό τους «όπλο» την σκληρή άμυνα και κατάφεραν να φτάσουν σε μία άνετη επικράτηση όπως δείχνει το τελικό σκορ.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν εκνευριστικά άστοχη έξω από την γραμμή των 6,75μ. ενώ παράλληλα έχασε και την μάχη των ριμπάουντ. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι παρουσιάζοντας σαφώς πιο ισορροπημένοι και χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο διατηρούσαν σταθερά την διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν στο επιθετικό κομμάτι, καθώς δεν έφτασε σε ιδιαίτερα υψηλά νούμερα η Μπαρτσελόνα, όμως το «τριφύλλι» ήταν κατώτερο των περιστάσεων και δεν έβρισκε τον τρόπο να φτάσει σε εύκολα καλάθια.

Ο Τζέιμς Φελντέιν και ο Νικ Καλάθης σημείωσαν από 13 πόντους, με τον δεύτερο πάντως να δίνει μία μόνο ασίστ. Από την πλευρά των γηπεδούχων ο Άντε Τόμιτς ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 16 πόντους, ενώ δώδεκα πρόσθεσε ο πολύ καλός Σάσα Βεζένκοφ.

Δεκάλεπτα: 19-19, 36-31, 57-40, 72-57

Μπαρτσελόνα Lassa (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 10 (2), Χολμς, Ντόελμαν, Ντόρσεϊ 4, Κλαβέρ 7 (1), Βεζένκοφ 12 (2), Όλεσον 6 (2), Κόπονεν 5 (1), Ρένφρο 6, Περπέρογλου 6 (2), Τόμιτς 16

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέιμς 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 13 (3), Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης 13 (1)