Έπαιξε και για τον κόσμο του

ariss

Τι κι αν ο αγώνας με την Αρμάνι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον από βαθμολογικής πλευράς, τι κι αν ο αποκλεισμός του Άρη ήταν οριστικός από την προηγούμενη ημέρα (με τη νίκη της Άλμπα επί της Νεπτούνας), το Αλεξάνδρειο γέμισε.

Κι αυτή η ανταπόκριση – στήριξη του κόσμου, ανταποδόθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Η νίκη με  83-68 (46-47), μπορεί να μην έδωσε την πρόκριση, αλλά από το Eurocup ο Άρης αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι. Κράτησε το αήττητο στο Αλεξάνδρειο σε οκτώ αγώνες και συνολικά η όλη παρουσία του στην Ευρώπη, έχει θετικό πρόσημο για μία ομάδα που τώρα βάζει τις βάσεις για ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο κέρδος για τον Άρη χθες. Η στήριξη του κόσμου του, που δεν γύρισε την πλάτη σ’  έναν διαδικαστικό αγώνα και σίγουρα η εικόνα στις εξέδρες άφησε όμορφη γεύση στη διοίκηση.

Ο Άρης στο τελευταίο παιχνίδι του πρόσφερε όμορφο θέαμα, και στο δεύτερο ημίχρονο η επικράτησή του ήταν ολοκληρωτική, με τους Αμερικανούς σε καλή μέρα, αλλά και τον Τσούπκοβιτς, που ήταν υπό συνεχή αμφισβήτηση μέχρι πριν από λίγο καιρό.Μέχρι το 25΄ ο αγώνας είχε αμφίρροπη εξέλιξη, αλλά στη συνέχεια ο Άρης με προσήλωση στην άμυνα, βρήκε τον ρυθμό που ήθελε στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 46-47, 68-59, 83-68.ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος, Δήμας, Τσούπκοβιτς 9 (3), Γουάιτ 12 (2), Γουότερς 12, Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 15, Κοέν 6, Μούρτος 11 (2), Σίμιτσακ 1, ΜακΝιλ 12.

ΑΡΜΑΝΙ: ΜακΛιν 2, Λαφαγιέτ 5, Τσεπέλα 5 (1), Μάτσβαν 11, Τσιντσιαρίνι 12 (1), Σάντερς 14 (2), Τζένκινς 7 (1), Μπάρατς 1, Σιμόν 11 (1).