Μπράβο στον Πρίντεζη

aegean nikites syros

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το LG Aegeanball Festival στη όμορφη Σύρο από πλευράς οργάνωσης και προσέλευσης κόσμου. Η ιδέα του Γιώργο Πρίντεζη για το γεμάτο από μπάσκετ διήμεροι, αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τον Δήμο και για το Κυκλαδίτικο νησί ήταν το γεγονός της χρονιάς. Ένα event διεθνών προδιαγραφών, που προβλήθηκε μέσω της τηλεόρασης και σίγουρα γεμίζει με κέφι τους διοργανωτές για ακόμη περισσότερες καινοτομίες του χρόνου. Και πώς να μην γίνει θεσμός, όταν υπάρχουν φρέσκιες ιδέες από ανθρώπους που έχουν μάθει να δουλεύουν σωστά και να μην παρασύρονται από προχειρότητες. Σίγουρα ανεβάζουν τον πήχη ψηλά και υποδεικνύουν τρόπους για την προβολή του μπάσκετ.

Αυτά τα παιδιά του μπάσκετ απέδειξαν, πέρα από τα μηνύματα ήθους, φιλίας, εκτίμησης, σεβασμού, ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία και η επικοινωνιακή δυναμική τους είναι απίστευτη. Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, και στην εκδήλωσή τους μάζεψαν μικρούς και μεγάλους, που γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Μιαούλη στο κέντρο του νησιού. Και όλα αποτυπώνονται στα λόγια του Γιώργου Πρίντεζη. «Η χαρά μου είναι που έβλεπα όλο τον κόσμο χαμογελαστό και χαρούμενο».

Αξίζουν συγχαρητήρια στον διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού, που είχε την ιδέα για να κάνει κάτι στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και χάρις σ’ αυτόν συγκεντρώθηκαν στη Σύρο τα αστέρια του μπάσκετ, που χάρηκαν με τις οικογένειές του διακοπές και συμμετοχή σε ένα μπασκετικό φεστιβάλ με φιλανθρωπικό σκοπό. 

Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα του Νίκου Παππά, «3 Cavalierros” που είναι μπαρουτοκαπνισμένη σε "3 on 3", ήταν η νικήτρια του τουρνουά  (Γιάννης Αθηναίου, Γιώργος Μπόγρης, Νώντας Παπαντωνίου, οι συμπαίκτες του Νίκου Παππά). Κέρδισαν στον τελικό τους LG Warriors (Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Παπανικολάου) με 16-14.

Πάνω από 1000 άνθρωποι όλων των ηλικιών πήραν μέρος στο μπασκετικό τουρνουά, του οποίου τα έσοδα από τις εγγραφές και τις χορηγίες, θα δοθούν σε ιδρύματα και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

printezis syros