Το φάιναλ φορ με τα μάτια της Λολίτας

lolita verolino

Τις εντυπώσεις της από το φάιναλ φορ στο Βερολίνο, μεταφέρει στο μέσω του “basketnews” η διεθνής μπασκετμπολίστρια του Παναθηναϊκού, Λολίτα Λύμουρα, που έζησε από κοντά την μεγάλη γιορτή του μπάσκετ.

  • "Ήταν το πρώτο φάιναλ φορ που παρακολούθησα, γιατί ήταν και η πρώτη χρονιά χωρίς υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα αυτή την εποχή. Το ταξίδι το είχα προγραμματίσει από τον Μάρτιο και ευχόμουν να είναι παρών στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός για να δω από κοντά και την τελευταία παράσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Τελικά το φάιναλ φορ δεν είχε ελληνική ομάδα, αλλά το ελληνικό χρώμα ήταν κυρίαρχο τόσο στους αγώνες, όσο και εκτός γηπέδου.

Μοναδική εμπειρία. Το χάρηκα απίστευτα.  Άλλωστε το Βερολίνο είναι πολύ όμορφη πόλη και σε συνδυασμό με το χορταστικό θέαμα των αγώνων, οι μέρες αυτές ήταν ξεχωριστές. Προσπαθούσα να απαθανατίσω τα πάντα με τη φωτογραφική μηχανή.  Η διοργάνωση ήταν τέλεια, με πολλά events. Μέχρι και μπάσκετ έπαιξα στην Alexanderplatz, εκεί όπου είχε στήσει η ευρωλίγκα τη γιορτή για τον κόσμο.

Όσο για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν μοναδική. Ο κόσμος χαιρόταν με την ψυχή του και δύο φορές που κάτι πήγε να γίνει στην εξέδρα μεταξύ φιλάθλων της Φενέρ και της ΤΣΣΚΑ, αμέσως οι «σεκιουριτάδες» επενέβησαν και έβγαλαν εκτός γηπέδου μερικούς απ΄ αυτούς. Απλά πράγματα…

Τρελάθηκα με τους Έλληνες. Ένιωσα συγκίνηση ακούγοντας όλο το γήπεδο να χειροκροτεί και να αποθεώνει τον Μπουρούση,  φωνάζοντας  «MVP, MVP”. Αλλά και ο Σλούκας ήταν πολύ καλός. Δεν κρύβω άλλωστε ότι ήθελα να νικήσει η Φενέρ λόγω του Ζέλικο, αλλά η ΤΣΣΚΑ δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Το άξιζε άλλωστε και ο Μίλος, που για μένα αυτός ήταν ο ΜVP. Τρισευτυχισμένος και ο Δημήτρης Ιτούδης, μοιραζόταν τη χαρά του με όλη την οικογένειά του. Χαμογελαστός και φιλικός με όλους του Έλληνες και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τον οποίο οι φίλαθλοι της Λοκομοτίβ τον λατρεύουν.

Όταν ζήτησα από τον Κώστα Χατζηχρήστο να με βγάλει μία φωτογραφία με τον Ντε Κολό, μου έκανε εντύπωση η ανεκφραστικότητα του Γάλλου. Δεν γελούσε και μου θύμισε τον Διαμαντίδη. Ήταν και ο μόνος που μετά τον τελικό έμεινε στο ξενοδοχείο με τη γυναίκα και την κόρη του, ενώ όλοι όλο και κάπου πήγαν για να γιορτάσουν την επιτυχία. 

Οι Τούρκοι φίλαθλοι, που ήταν και η πλεοψηφία, εξαφάνισαν από τις μπουτίκ του γηπέδου τις φανέλες της Φενέρ και επειδή κάνω συλλογή, δεν κατάφερα να τη βρω πουθενά και αρκέστηκα σ'  αυτές των άλλων τριών ομάδων. 

Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι όλοι οι Γερμανοί ήταν συνεχώς με μία μπύρα στο χέρι και το νερό κόστιζε πιο ακριβά απ΄ αυτή.

Αν κάτι που δεν μου άρεσε, ήταν η διαιτησία και η συμπεριφορά του Ομπράντοβιτς μετά τον τελικό. Κατά τάλλα, νιώθω τυχερή που έζησα αυτή την εμπειρία και εύχομαι και του χρόνο να μπορώ να είμαι πάλι παρούσα στο φάιναλ φορ και με συμμετοχή ελληνικής ομάδας».    

lolitaki1 verolino