Το πλεονέκτημα είναι εφικτό για τον Παναθηναϊκό

pao paikttes1

Η μεγάλη μάχη της ομάδας μας συνεχίζεται με βασικό στόχο το πλασάρισμα της στην 4η θέση που θα της δώσει πλεονέκτημα έδρας για το Ευρωπαΐκό φαιναλ φορ.

Χωρις δόση υπερβολικής αισιοδοξίας, ο στόχος αυτός είναι πλέον εφικτός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αγωνιστική και ψυχολογική άνοδο, κάτι που το αναμέναμε και το είχαμε επισημάνει απο αυτή τη στήλη πριν από δύο μήνες, όταν ακόμη βρισκόταν σε περίιοδο ανασύνταξης.

Μετά τις δύο συνεχείς νίκες επί του Ολυμπιακού, με αποκορύφωμα την άριστη εμφάνιση και την μεγάλη νίκη στον ημιτελικό εκτός έδρας, που του έδωσε και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο το Άρη, το κλίμα στον Παναθηναϊκό έχει αλλάξει. Συνοψίζοντας τους στόχους της ομάδας μας, διαπιστώνουμε ότι διεκδικεί με αξιώσεις και τα τρία τρόπαια, Κύπελλο, Πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα.

Αν αξιολογήσουμε αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό θα δούμε ότι το παιχνίδι του βασίζεται στο περιφερειακό σουτ, με κυρίαρχο στοιχείο τα τρίποντα. Είχα επισημάνει και άλλη φορά ότι η μεταφορά της μπάλα μέσα στο καλάθι θα βοηθήσει όχι μόνο να φθείρει τον αντίπαλο, αλλά και να δίνει τη δυνατότητα να σουτάρει πιο ελευθέρα, κάτι που έγινε παρά πολύ καλά για παράδειγμα, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.

Όσον αφορά την Ευρωλίγκα, αυτά που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την 4αδα, είναι τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ. Αυτοί είναι οι αγώνες που θα διαμορφώσουν την βαθμολογική θέση των προνομιούχων 4 ομάδων, με το πλεονέκτημα της έδραςΕάν τολμήσω μια πρόβλεψη για τις τέσσερεις ομάδες που θα προκριθούν θα έλεγα ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός.

Η Φενερμπαχτσέ έχει δύσκολο πρόγραμμα και θα το θεωρήσω έκπληξη άν τελικά προκριθεί στην πρώτη τετράδα, πρότι στη φετινή Ευρωλίγκα τα πάντα έιναι ρευστά.

Υπομονή, θάρρος και στήριξη στην ομάδα μας και όλα θα πάνε καλά. Ο κόσμος και η Διοίκηση έχει με θερμά αγκαλιάσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και περιμένουμε όλοι με αγάπη και αγωνία νέες μεγάλες επιτυχίες.