Τελευταίο σουτ: Κόλαση και παράδεισος μαζί

jordan1

Είναι φοβερό άθλημα το μπάσκετ και είναι εκπληκτικό γιατί μπορεί σε ένα δευτερόλεπτο να σε ….στείλει στον παράδεισο η στην κόλαση!

Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη σημασία έχει το τελευταίο τάιμ άουτ, το τελευταίο σουτ, η τελευταία άμυνα, οι τελικές ελεύθερες βολές, που θα κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα, ενός πρωταθλήματος, μιας κατηγορίας, ενός τίτλου, την κατάκτηση ενός χρυσού ή μη Ολυμπιακού μεταλλίου. Μέχρι και την παραμονή ή μη του προπονητή καθορίζουν…

Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα είναι τεράστια για τους αθλητές, τους προπονητές, τους φιλάθλους, σε αυτά τα ατελείωτα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα που θα δώσουν στην αγαπημένη τους ομάδα την νίκη ή την ήττα !
 
Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η τελευταία οργανωμένη σχεδιασμένη επίθεση η άμυνα …τις περισσότερες φορές πάει …περίπατο και το μόνο που σε οδηγεί είναι το ένστικτο και το καθαρό μυαλό!  Βέβαια  πάνω από όλα είναι η μεγάλη προσωπικότητα του αθλητή που αναλαμβάνει την μεγάλη τελική προσπάθεια, με ποσοστό των παραπάνω διαπιστώσεων να αγγίζει το 90%!

Τελικά η δομημένη πολύ καλή επίθεση ή άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα που έχει σχεδιαστεί στο πινακάκι του κόουτς, ελάχιστες φορές πραγματοποιείται .     Διαφορετικά πράγματα  εκτελεί η μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα της ομάδας, που και με πίεση  2 -3 παικτών ευστοχεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Τα παραδείγματα άπειρα με τους μεγάλους παίκτες ,διότι στον αθλητισμό ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ !

Η τελευταία άμυνα που θα σου δώσει την νίκη εστιάζεται στον μεγάλο σκόρερ που ξέρεις ότι κατά βάση θα εκδηλώσει την τελευταία επίθεση. Το πιστεύω μου είναι ότι νικητής σε αυτή την μονομαχία θα βγει ο μεγάλος μπασκετμπολίστας που έχει το καθαρό μυαλό, το ταλέντο αλλά πάνω απ όλα την ψυχρότητα της εκτέλεσης

Εάν το δούμε στατιστικά  το πώς εκδηλώνονται οι τελευταίες επιθέσεις, ξεκινώντας από το ΝΒΑ και καταλήγοντας ,στην Εθνική μας ομάδα, στις Ευρωπαϊκές συλλογικές αναμετρήσεις  και στο Εθνικό μας πρωτάθλημα, θα διαπιστώσουμε ότι νομοτελειακά η μπάλα καταλήγει σε εκείνον  που έχει την πίστη και την προσωπικότητα για να κερδίσει το παιχνίδι.

Η ομορφιά του μπάσκετ και των παικτών είναι απύθμενη γι αυτό  και εμείς το λατρεύουμε !