Ενίσχυση με τον γνώριμο Άντερσον ο Προμηθέας (vid)

rashad

Ένας παλιός γνώριμος της Α1 θα πατήσει και πάλι το πόδι του στα ελληνικά παρκέ! Ο λόγος για τον Ρασάντ Άντερσον, ο οποίος πριν από 10 χρόνια είχε αγωνιστεί στο Αιγάλεω και πλέον θα ανήκει στο δυναμικό του Προμηθέα Πατρών.

Ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ θα πάρει του Έλι Κάρτερ, ο οποίος τελικά δεν θα ξεκινήσει τη σεζόν φορώντας τη φανέλα των νεοφώτιστων.

Αναλυτικά:

«Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Rashad Anderson και τον καλωσορίζει στην οικογένεια του Συλλόγου.

Ο Αμερικανός παίκτης είναι 33 ετών (γεννημένος στις 9 Νοεμβρίου 1983), έχει ύψος 1.96μ. και αγωνίζεται στην θέση του small forward. Ο Anderson επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από 10 περίπου χρόνια (σεζόν 2006-07). Στην χώρα μας είχε πρωτοπαίξει στο Αιγάλεω αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, με το οποίο είχε κατακτήσει το Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA) το 2004.

Με το Αιγάλεω είχε μέσο όρο 14,1 πόντους και 2,7 ριμπάουντ, με 36% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στη MAFC Βουδαπέστης, με την οποία είχε μέσο όρο 24,3 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1,3 κλεψίματα και ποσοστά ευστοχίας 84,2% στις ελεύθερες βολές, 42,7% στα δίποντα και 48,8% στα τρίποντα.

Εχει αγωνιστεί και στην Ιταλία (Λιβόρνο, Ούντινε, Κρεμόνα), στον Λίβανο (Αλ Ριαντί), στο Ιράν (Ισφαχάν), στη Λετονία (Βέντσπιλς), στην Βενεζουέλα (Καράκας), στην Κύπρο (Παραλίμνι), στην Γαλλία (Χάβρη), κ.α. Ο Άντερσον θα πάρει στο ρόστερ του Προμηθέα την θέση του Έλι Κάρτερ».