Χαραλαμπόπουλος: «Στον ΠΑΟΚ λόγω Παπαθεοδώρου και Κόνιαρη»

1598877

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ και στάθηκε στα σημεία που τον οδήγησαν να επιλέξει τον «δικέφαλο του βορρά» για να συνεχίσει την καριέρα του για έναν χρόνο.

«Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του κόουτς Παπαθεοδώρου, με τον οποίο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια από τις Εθνικές ομάδες, αλλά και του Αντώνη Κόνιαρη με τον οποίο περάσαμε πολλά μαζί όλα αυτά τα χρόνια, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ», λέει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ και προσθέτει:

«Και με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ όμως, με τους οποίους μίλησα, μου εξήγησαν με πολύ όμορφα τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η νέα μου ομάδα, πράγματα για τα οποία είχα ακούσει, το πολύ καλό κλίμα και όλα αυτά με βοήθησαν στο να πάρω την απόφασή μου για να παίξω στον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό όμως το γεγονός ότι και ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έδειξε πόσο πολύ με ήθελε».

-Έρχεσαι στον ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του χρυσού με την Εθνική στο Eurobasket, με τον τίτλο του MVP και όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν πολλές προσδοκίες από σένα. Μήπως είναι βαρύ αυτό το φορτίο;

«Δεν θα έλεγα ότι είναι βαρύ το φορτίο. Μπορεί να υπάρχει πίεση, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό στο μπάσκετ. Για αυτό άλλωστε παίζουμε μπάσκετ και πρέπει να αποδεχόμαστε την πίεση και να λειτουργούμε με αυτήν».

-Τι περιμένεις από την σεζόν που έρχεται;

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί μία ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Αυτό δείχνουν οι κινήσεις που έχουν γίνει, αλλά τώρα ξεκινά η δική μας δουλειά. Να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά όλη την χρονιά, υπό τις οδηγίες του προπονητή μας κι αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα και από εκεί και πέρα θα έρθουν και όλα αυτά που θέλουμε και ο κάθε ένας προσωπικά».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;

«Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ήρθα στον ΠΑΟΚ για να δώσω το 100% κάθε φορά που θα μπαίνω στο γήπεδο. Θέλω να κερδίζει η ομάδα, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας, να πηγαίνει καλά ο ΠΑΟΚ και μέσα από αυτό να βγαίνουμε όλοι μας κερδισμένοι. Πιστεύω ότι με την δική μας προσπάθεια και με την παρουσία του κόσμου, την οποία θεωρώ πολύ σημαντική, θα έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν».