H νέα αρχή του ΠΑΟΚ και η συλλεκτική φανέλα (pic)

paok1

Με αφορμή το μεγάλο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ, έγινε η παρουσίαση της νέας συλλεκτικής φανέλας, ενώ οι ιθύνοντες της ΚΑΕ παραχώρησαν και συνέντευξη Τύπου για το νέο ξεκίνημα της ομάδας.

Στο πάνελ βρέθηκαν οι Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Τέλης Ζουρνατσίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση μίας προσπάθειας οικονομικής εξυγίανσης την τελευταία πενταετία και μεταξύ άλλων ευχαρίστησαν τον Ιβάν Σαββίδη για την μεγάλη του στήριξη, αλλά και την εταιρεία «ΑΝΑΔΟΜΩ» για τη βοήθεια της στην ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Πυλαίας.

Μπάνε Πρέλεβιτς: Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους με υγεία. Θα ακούσετε κάποιες λεπτομέρειες διοικητικές και αγωνιστικές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή εορτασμού των 90 χρόνων για τη δυνατότητα που μας έδωσε, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον προπονητή κ. Ιτούδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη βοήθεια υλοποίησης του παιχνιδιού. Κάποια από τα έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: Καλημέρα και καλή χρονιά. Υγεία σε όλους και στην ομάδα μας. Να έχουμε μία καλή αγωνιστική χρονιά. Κλείνοντας μία πενταετία από τότε που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, είχαμε βάλει ένα κεντρικό στόχο με συνδυασμό οικονομικής εξυγίανσης με την αγωνιστική πρόοδο για την δημιουργία καλής ομάδας. Πέρασαν πολλοί από τον ΠΑΟΚ και άφησαν πολλά χρέη. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση μιας εταιρείας με χρέη πάνω από 5 εκατομμύρια. Τότε αποφασίσαμε την ένταξη του ΠΑΟΚ στο άρθρο 99 για το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από πέντε χρόνια μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ σώθηκε γιατί ο ΠΑΟΚ εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του και βγήκε από το άρθρο 99 και κοιτάει με άλλο μάτι τη δημιουργία μίας  νέας ομάδας σε μία νέα αρχή. Αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τις υποχρεώσεις μας. Παράλληλα θέλαμε να έχουμε μία καλή ομάδα με βάση και το πλάνο που υπάρχει, ανάλογα και με τα έσοδα. Την τελευταία τριετία η ομάδα κατάφερε δυο φορές την 3η θέση. Υπάρχει ένα όνομα από πίσω που μας βοηθά και λέγεται Ιβάν Σαββίδης. Καταφέραμε να τον πλησιάσουμε να του εξηγήσουμε το πρόβλημα και να λέμε ότι είναι ο σωτήρας του μπάσκετ χάρη στην τεράστια βοήθεια του.

Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη επιτυχία των πέντε ετών της διοίκησης ότι κατάφερε να έχει δίπλα της τον Ιβάν Σαββίδη δίπλα στην ΚΑΕ. Είναι δίπλα μας σε κάθε υποχρέωση στο ΙΚΑ και στην εφορία, είναι πάντα δίπλα μας. Και αυτό είναι τεράστια επιτυχία για να πετύχουμε τους στόχους μας. Κάνουμε μία νέα αρχή και αυτή μπορείτε να τη δείτε μπαίνοντας στο γήπεδο, στα γραφεία και στα αποδυτήρια. Θα δείτε μία νέα εικόνα με το ασπρόμαυρο να κυριαρχεί. Το θέλαμε και το καταφέραμε. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή του κ. Σαββίδη και της επιτροπής των 90 χρόνων που ενέκριναν ένα μεγάλο κονδύλι να αλλάξουν τα καθίσματα.

Η διοίκηση σε συνεργασία με χορηγούς κατάφερε να κάνει την ανακαίνιση γραφείων, αποδυτηρίων και μουσείου και θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία «ΑΝΑΔΟΜΩ» και τον κ. Κωνσταντινίδη που βοήθησε στην ανακατασκευή των αποδυτηρίων, της μπουτίκ και  των VIP. Έχουμε βάλει ένα βασικό στόχο να επενδύσουμε στις υποδομές για να γίνει καλύτερη η προσέλευση του κόσμου. Εμείς συνεχίσουμε και θα ήθελα να ευχαριστήσω το τμήμα μάρκετινγκ του ΠΑΟΚ που έχει 60 μεγάλους και μικρούς χορηγούς που βοηθούν την προσπάθεια της ομάδας, είτε με χρήματα είτε ανταποδοτικά, βοηθώντας την ΚΑΕ.

Τέλης Ζουρνατζίδης: Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες. Φέτος υπάρχει από το καλοκαίρι μία βασική απόφαση να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Θέλαμε να προσφέρουμε στον κόσμο πιο ελκυστικό και πιο γρήγορο μπάσκετ, προχωρώντας σε αλλαγές και από την ανάγκη ανανέωσης του ρόστερ μετά από αρκετά χρόνια με βασικό κορμό. Ανανεώσαμε το ρόστερ και όσον αφορά στους Έλληνες. Θέλαμε να παίξουμε πιο εντυπωσιακά και έπρεπε να βρούμε νέους παίκτες. Έτσι εξηγούνται οι επιλογές μας.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας έπεσε 4,5 χρόνια, είναι κάτι εκπληκτικό και δε θυμάμαι να το έχουμε ξανακάνει. Φέτος είναι λίγο πάνω από τα 24 ενώ ήταν 29 ο μ.ο. ηλικίας. Είμαστε μία φιλόδοξη και νεαρή ομάδα. Έπρεπε να φύγουν και παίκτες που είχαν δημιουργήσει δεσμούς με την ομάδα, αναφέρομαι κυρίως στους Έλληνες, όπως οι Δέδας, Κακαρούδης, με τον Χαραλαμπίδη να έμεινε σε άλλο πόστο στην ομάδα. Έρχονται νέοι Έλληνες, όπως οι Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης κ.α. με πολυετή συμβόλαιο.

Έχουμε μία βάση πάνω στην οποία μπορούμε να επενδύσουμε. Στους ξένους με βάση το στυλ μπάσκετ που θέλαμε να παίξουμε, πήραμε Αμερικανούς σε νεαρή ηλικία με όρεξη να διακριθούν. Έχουν πολύ ταλέντο και πιστεύουμε που θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους. Έχουμε και άλλους ξένους νέους με πολύ ταλέντο να διακριθούν στ ευρωπαϊκό μπάσκετ και θέλουμε να τους δώσουμε το βήμα να το κάνουν. Η ομάδα θα έχει πολύ όρεξη μπασκετική, αθλητική, θα έχει άγνοια κινδύνου για να κάνει μεγάλα βήματα, αλλά και διακύμανση στην απόδοση κι εκεί θέλουμε τη βοήθεια των έμπειρων Ελλήνων μας.

Αναφέρομαι στους Μαργαρίτη, Τσόχλα και Γλυνιαδάκη, από τους οποίους θέλουμε να δώσουν το παράδειγμα στην ομάδα για το πώς πρέπει να δουλεύει η ομάδα και πως θα προχωρήσουμε. Σε αυτό το κομμάτι της προσαρμογής της ομάδας το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η παραμονή του προπονητή μας που παραμένει για όγδοο χρόνο. Φέτος είναι πιο ενθουσιώδης και ορεξάτος από ποτέ. Το καλοκαίρι έκανε ατομική προπόνηση έφηβους παίκτες, όντας κάθε μέρα στο γηπεδο, δείγμα της όρεξης του. Σημαντικό ότι ο κ. Μπούτσκος παραμένει επίσης για οκτώ χρόνια στην ομάδα και φέτος έχουμε τη χαρά να βρίσκεται και ο Κώστας Χαραλαμπίδης στο προπονητικό τιμ που μας δίνει άλλο μέγεθος και οντότητα και ελπίζουμε να έχει αντίστοιχη συνέχεια όπως αυτή που είχε ως αθλητής.

Θα έχουμε νέο πρόσωπο στην προετοιμασία με βίντεο των αντιπάλων. Θέλουμε να επενδύσουμε σε καλύτερες συνθήκες, να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε η ομάδα να σκέφτεται μόνο το μπάσκετ. Όλη αυτή η προσπάθεια μας θα ξεκινήσει με το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Τεράστια τύχη για όσους συμμετέχουν και όλους όσους θα το παρακολουθήσουν. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να είναι δίπλα μας.

Νίκος Σταυρόπουλος: Ευχαριστούμε που είστε παρόντες σήμερα. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να έχουμε υγεία στο γήπεδο εδώ και αρκετά χρόνια. Αγαπάμε πολύ την ομάδα μας και χάσαμε πολλές ώρες ο καθένας ατομικά για να καταφέρει, να αλλάξει και το γήπεδο που έπρεπε να το προσέξουμε λίγο παραπάνω. Θέλουμε αυτό τον σύλλογο να τον έχουμε ψηλά, εκεί που ανήκει. Στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να είναι η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα.

Με τη βοήθεια του Μπάνε και του κ. Ιτούδη πιέσαμε την ΤΣΣΚΑ να καταφέρουμε να γίνει αυτό το παιχνίδι. Μία τεράστια ομάδα που αμέσως μας απάντησε θετικά, συμμετέχοντας στον εορτασμό της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Τα καταφέραμε και χάρη στην επιτροπή εορτασμού του ΠΑΟΚ. Φέρνουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης με όλα της τα αστέρια στο «Παλατάκι». Και μόνο το όνομα της ΤΣΣΚΑ είναι πολύ μεγάλη τιμή. Αυτό το παιχνίδι το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Θα παρελάσουν άνθρωποι που ήταν μπροστά στα φώτα του σταρ, αλλά και πίσω από αυτά, όπως γυμναστές, φυσιοθεραπευτές κτλ.

Δε θα τιμηθεί κάποιος ιδιαιτέρα. Θέλουμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στις πίσω δεκαετίες. Έχουμε προσκαλέσει όσους περισσότερους μπορούμε για να γιορτάσουμε και καλούμε τον κόσμο να είναι μαζί μας. Προσκαλέσαμε παιδιά που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη δική τους δεκαετία παρουσίας στην ομάδα. Θα φιλοξενηθούν και κορυφαίοι παράγοντες που βοήθησαν την ομάδα. Κορυφαίοι προπονητές, κορυφαίοι πρόεδροι και οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι αθλητές. Η μεγάλη τιμή είναι για αυτούς και θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε ανθρώπους από το 1926 έως το 2016. Θα είναι μία απλή λιτή εκδήλωση, χωρίς υπερβολές με στόχο τον σεβασμό. Ως διοίκηση δεν κάνουμε υπερβολές έτσι και αλλιώς.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι μέσα από τις φωτογραφίες της ιστορίας θα αναδείξουμε φωτογραφία από το 1928 με παίκτες από την πρώτη εικόνα του ΠΑΟΚ. Από εκεί εμείς κλέψαμε τη στολή, την οποία θα φορέσουν οι δικοί μας αθλητές στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θέλουμε και τους φιλάθλους μας στη γιορτή αυτή και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει. Ελπίζουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο, με τον κόσμο να βλέπει αθλητές και από μία άλλη εποχή.

φαν1

φαν2