Πανέτοιμος για Φενέρ ο Παναθηναϊκός

1 apao paok

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 102-58 κι έδειξε έτοιμος για τα μεγάλα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε.

Οι «πράσινοι» στρέφουν αποκλειστικά την προσοχή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, εκεί όπου θα συναντήσουν την Φενέρμπαχτσε, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, με τα δύο πρώτα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τρίτη (18/4) και Πέμπτη (20/4).

Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός υπέστη μόνο μία ήττα, αλλά τερμάτισε στη δεύτερη θέση, καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Πλέον το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κατάσταση στους τελικούς, όταν και θα χρειαστεί μία νίκη στο ΣΕΦ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας με τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν για περίπου πέντε λεπτά, αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πάτησε το γκάζι και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας πάρει μία διαφορά 16 πόντων (36-20).

Ανάλογη η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να παίζουν σε ρυθμό που ο αντίπαλος δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Το προβάδισμα των γηπεδούχων γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο με αποτέλεσμα ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ να γράφει 54-26 και όλα να έχουν κριθεί.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πρόσφερε απλόχερα θέαμα στους περίπου 2500 φίλους του που βρέθηκαν στο πλευρό του. Το «τριφύλλι» παρά τις πολλές δοκιμές από τον Καταλανό προπονητή συνέχιζε να παίζει πολύ καλό μπάσκετ και το τελικό 102-58 τα λέει όλα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος πέτυχε είκοσι πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο Κρις Σίνγκλετον. Για τους ηττημένους ο Αντώνης Κόνιαρης πέτυχε δώδεκα πόντους.

Δεκάλεπτα: 26-10, 54-26, 75-44, 102-58

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Φελντέιν 11 (1), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος 2, Σίνγκλετον 17 (1), Καλάθης, Ρίβερς 14 (3), Τζέιμς 20 (3), Μποχωρίδης 2, Φώτσης 9 (2), Παππάς 7, Γκάμπριελ 4, Μπουρούσης 11

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 6, Κόνιαρης 12 (2), Πέινερς 9 (1), Κλάντον 8, Μαργαρίτης 2, Χρυσικόπουλος 8, Τσόχλας, Μακ Φάντεν 5 (1), Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης 2, Παπαδόπουλος, Άσκα 6