Πασκουάλ: «Εντός παίζουμε σαν μεγάλη ομάδα, εκτός σαν μικρή!»

pask

Ρεαλιστής ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ αφού εξήγησε ότι η ομάδα του παρουσιάζεται μεταμορφωμένη στα ματς του ΟΑΚΑ σε αντίθεση με τα εκτός έδρας που έχουν άλλη νοοτροπία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Παίξαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Μείναμε στο πλάνο μας, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Ξέραμε ότι αν θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο και το κάναμε. Το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο για τους οπαδούς και όλους αγαπούν το μπάσκετ» δήλωσε αρχικά ο καταλανός τεχνικός και συνέχισε:

«Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να τρέξουν, να παίξουν επιθετικά. Ελέγξαμε τα λάθη και δεν δώσαμε εύκολους πόντους στη Ρεάλ. Ενα άσχημο ήταν η συμπεριφορά μας στα ριμπάουντ που έδωσε στη Ρεάλ πολλές ευκαιρίες να σκοράρει».

Και συνέχεια ανέλυσε περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα: «Είχαμε αποφασίσει να παίξουμε με αλλαγές στην άμυνα. Αλλάξαμε λίγο το πλάνο γιατί θέλαμε να χαλάσουμε την δημιουργία της Ρεάλ επειδή έχουν εκπληκτικούς παίκτες στο pick n roll, όπως ο Γιουλ και ο Ντότσιτς. Βρήκαμε τη λύση, αλλά όταν κάνεις τόσες αλλαγές έχει πρόβλημα στα ριμπάουντ. Βελτιωθήκαμε λίγο στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω είχαν 6 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά στην ίδια φάση είχαν 3-4. Οποτε στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε καλύτερα».

Για την επιστροφή και την κατάσταση του Τζέιμς Γκιστ: «Πέρασε πολύ καιρός που δεν τον είχαμε και μας έλειψε πολύ. Δεν με είχατε ακούσει να παραπονιέμαι αλλά είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Αργήσαμε πολύ να τον έχουμε πίσω, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι φυσιοθεραπευτές έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί του, ενώ στη συνέχεια έκαναν εξαιρετική δουλειά και οι βοηθοί μου να τον τον φέρουν σε καλό σημειο. Εφτασε εκεί που είναι τώρα με την καρδιά του. Ηταν πολύ καλός αλλά ακομα χρειάζεται βελτίωση σε κάποιους τομείς. Αυτό θα το βελτιώσει παίζοντας. Και τώρα είμαστε σε σημείο που δεν μπορούμε να προπονηθούμε».

Οσο για τη διαφορά νοοτροπίας στα εντός και εκτός έδρας; «Είναι ξεκάθαρο ότι εντός έδρας έχουμε συμπεριφορά μεγάλης ομάδας και εκτός μικρής ομάδας. Πραγματικά είναι κάτι που πρέπει να δεχτούμε και να αλλάξουμε. Με δική μου οπτική η συμπεριφορά εντός είναι εξαιρετική. Προφανώς παίζουμε απέναντι σε σπουδαίες ομαδες, αλλά πάντα είμαστε ανταγωνιστικοί. Όμως εκτός έδρας δεν έχουμε την απαιτούμε εμπειρία ως ομάδα αν και πολλοί παίκτες την έχουνε. Χάνουμε τον ελεγχο των συναισθημάτων μας, την ψυχραιμία μας την κυκλοφορία και δεν καταφέρνουμε να κερδίσουμε.. Θα το σκεφτω λίγο αργότερα, αφού προέχουν τα ματς με Λαυριο και Αρμάνι. Να συγχαρώ το κοινό που μας στηρίζει τόσο πολύ. Και τους ζητώ να μας στηρίξουν και τη Τρίτη σε ένα ματς που έιναι τελικός για μας»