Χαλαρά υπό το βλέμμα Πασκουάλ

1 singleton kor

Με τον Τσάβι Πασκουάλ παρών στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός Superfoodsέπαιξε καλό μπάσκετ απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας και νίκησε 96-65.

Οι «πράσινοι» υπό το βλέμμα του νέου τους προπονητή ο οποίος θα παρουσιαστεί την Δευτέρα (24/10) δεν συνάντησαν κανένα απολύτως πρόβλημα κόντρα στην ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς με 19 πόντους και εξαιρετική ευστοχία στα τρίποντα. Ακολούθησε ο Κρις Σίνγκλετον με 16. Από την πλευρά των ηττημένων ο Μπράουν ξεχώρισε με 17, ενώ 14 πρόσθεσε ο Ρίτχαρτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζέιμς Γκιστ ήταν στη δωδεκάδα, αλλά δεν αγωνίστηκε καθώς ταλαιπωρήθηκε από ένα μικροπρόβλημα στον αστράγαλο.

Πλέον το «τριφύλλι» μπαίνει στην εποχή του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ θα ξεκινήσει από αύριο (24/10) την προετοιμασία του για το κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης (26/10) με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Το «τριφύλλι» πάτησε γκάζι από την αρχή της αναμέτρησης τρέχοντας σε κάθε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό και σουτάροντας αρκετές φορές έξω από τα 6,75μ. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν πάρει ήδη προβάδισμα 15 πόντων, με την διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μαζέψουν κάπως την διαφορά και μείωσαν σε 27-15. Ωστόσο ακολούθησε νέα «πράσινη» κυριαρχία, με τον Κρις Σίνγκλετον να αναλαμβάνει δράση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ να γράφει 51-26 και τον Γιώργο Βόβορα να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το πιο ισορροπημένο στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν αρκετές επιθετικές λύσεις και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο. Οι άμυνες είχαν χαλαρώσει και οι δύο αντίπαλοι έφταναν σχετικά εύκολα στο αντίπαλο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός πάντως διατηρούσε τη μεγάλη διαφορά με την τρίτη περίοδο να κλείνει με 72-47.

Με το ξεκίνημα του τελευταίου μέρους του αγώνα, ο Κέι Σι Ρίβερς ευστόχησε σε τρία διαδοχικά τρίποντα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν εκ νέου με διαφορές της τάξεως των τριάντα πόντων. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι πάλευαν να μειώσουν το εύρος της ήττας. Το τελικό 96-65 τα λέει όλα, με τον Γιώργο Βόβορα να τελειώνει την αναμέτρηση έχοντας στο παρκέ την τριπλέτα Λούντζη, Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλου.

Δεκάλεπτα: 24-9, 51-26, 72-47, 96-65

Παναθηναϊκός Superfoods(Γιώργος Βόβορας): Σίνγκλετον 16 (1), Φώτσης 13 (3), Φελντέιν 4 (1), Κλαάθης Ν. 8 (2), Ρίβερς 19 (4), Μποχωρίδης 4, Καλάθης Π. 7, Παππάς 5 (1), Λούντζης 6, Μπουρούσης 14 (1)

Κόροιβος Αμαλιάδας (Ντίνος Καλαμπάκος): Μπράουν 17 (3), Γκότσερ 9 (3), Χατζηνικόλας 3 (1), Ρίτχαρντ 14 (2), Χολ 5, Μιχάλογλου 2, Φαν Όστρουμ 10 (3), Σαχπατζίδης 2, Σπυριδωνίδης 3, Αποστολίδης, Μπεκρής