Ήττα με... καλά στοιχεία για την Κύμη

kimi dunk

Η Κύμη δεν τα κατάφερε ούτε στο δεύτερο φιλικό απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αφήσει πολλές υποσχέσεις ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος τον επόμενο μήνα. 

 Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου γνώρισε την ήττα με 75-71 σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα Κύμη είχε καλή απόδοση για τρία δεκάλεπτα, αλλά στην τελευταία περίοδο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου και έχασε την επαφή με το σκορ. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μπρέζετς να σκοράρει από κοντά, με τον Μόργκαν να απαντάει αμέσως με καλάθι και φάουλ. Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα και ο Αμπντούλ Αλίμ με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έκανε το 6-2. Οι Κύπριοι αντέδρασαν έφεραν το ματς στα ίσια, ενώ με ένα μικρό σερί στο τέλος του δεκαλέπτου ξέφυγαν με 16-21.

Με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου δύο τρίποντα από τους Σταμάτη και Αμντούλ Αλίμ(είχε φτάσει ήδη τους 12 πόντους) και ένα δίποντο στο ενδιάμεσο από τον Παλαλά, έκαναν το 22-23. Οι άμυνες είχαν γίνει πολύ πιο σκληρές, αλλά η ΑΕΚ έβρισκε περισσότερες λύσεις και λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο άνοιξε την διαφορά στους 10(25-35). Ένα τρίποντο του Τσούπκοβιτς με την λήξη διαμόρφωσε το 28-35 και έδωσε «ένεση» ψυχολογίας στην γηπεδούχο ομάδα.

Η αλλαγή της ψυχολογίας φάνηκε στην αρχή της 3ης περιόδου, όταν η Κύμη έτρεξε ένα σερί 9-0, με 5 πόντους του Ελ Αμίν, 2 του Τσούπκοβιτς και 2 του Αμντούλ Αλίμ, παίρνοντας το προβάδισμα 37-35. Ο Τόμσον με προσωπικούς πόντους έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ενώ λίγη ώρα μετά ξέφυγαν ξανά με 7(42-49). Ένα τρομερό κάρφωμα από τον Μόργκαν και δύο τρίποντα από τους Κατράνα και Τσούπκοβιτς έκαναν το 50-49 και γύρισαν ξανά την ψυχολογία. Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 55-55.

Η 4η περίοδος λοιπόν ξεκίνησε από το …0, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην αρχή στο προβάδισμα. Ένα σερί 7-0, με 5 πόντους του Αμντούλ Αλίμ και 2 του Μόργκαν, έδωσε διαφορά 5 πόντων(66-61) στην Κύμη 4,40΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Στα επόμενα 3 λεπτά οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μια διαφορά σχετικής ασφαλείας, με το σκορ να είναι 71-65. Ένα τρίποντο του Χάρις και ένα καλάθι και φάουλ του Χίκεϊ μετά από κλέψιμο του ίδιου έφεραν το ματς στα ίσια(71-71), περίπου 70 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η Κύμη έχασε την επόμενη επίθεση της, με τον Χίκεϊ με τρίποντο στα 26΄΄ να κάνει το 71-74. Το τελικό 71-75 διαμορφώθηκε με μία βολή του Χάρις, αφού προηγουμένως ο Ελ Αμίν έχασε το τρίποντο που επιχείρησε.

Αυτό ήταν στην ουσία το τελευταίο παιχνίδι της Κύμης πριν τον αγώνα του κυπέλλου στις 21 Σεπτεμβρίου, καθώς το φιλικό με το Λαύριο αναβλήθηκε. 

Δεκάλεπτα: 16-21, 28-35, 55-55, 71-75