Ανοιχτοί λογαρισμοί για τον πέμπτο τελικό

pao olympiakos 4 bourousis

Όλα πλέον θα κριθούν στον πέμπτο τελικό την Κυριακή το βράδυ στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 (71-58) και ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην έδρα του.

Ήταν το πιο ανοιχτό παιχνίδι μέχρι τώρα, χωρίς ανατροπές και σασπένς, με τους «πράσινους» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνουν σε μία άνετη νίκη.

Ένας Παναθηναϊκός γεμάτος από ενέργεια, αποφασιστικότητα  και με διάρκεια στην απόδοσή του. Έπαιζε το τελευταίο του χαρτί και οι παίκτες του Πασκουάλ δεν άφησαν την ευκαιρία να τους ξεφύγει. Με επιθετική άμυνα και δυνατός κάτω από τα καλάθια, από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους και ο προβληματισμός για την απόδοση του Νικ Καλάθη, αποδείχθηκε ευχάριστη για τον Ισπανό προπονητή. Ο διεθνής πλέι μέικερ έδειξε ανεπηρέαστος από την ξαφνική αδιαθεσία του με υψηλό πυρετό και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της συνάντησης.

Μέγιστη συμβολή είχαν και οι Γκιστ, Μπουρούσης, Σίνγκλετον.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός φάνηκε να επηρεάστηκε από τα γρήγορα φάουλ των τριών ψηλών του και να βγαίνει έξω από το πλάνο του, χάνοντας τη συγκέντρωσή του. Αξιοσημείωτο ότι υπέπεσε 23 λάθη (αρνητικό ρεκόρ) από τα οποία δέχθηκε 26 πόντους και από την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σκεπτόταν το πέμπτο μάτς, ξεκουράζοντας τους βασικούς παίκτες.

Ο Γκριν ήταν η μοναδική  όαση στην επιθετική δυστοκία των «ερυθρολεύκων» και ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων. Χαρακτηριστικό ότι ο Σπανούλης επιχείρησε μόνο δύο σουτ και πέτυχε τρεις πόντους από βολές.

Η μεγάλη διαφορά σημειώθηκε στα κλεψίματα (12 έναντι 3) και στα λάθη (6 έναντι 23). Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το καταλυτικό για τον Παναθηναϊκό, που έφτασε τη διαφορά στους 21 πόντους (59-38).

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2.),  Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 20 (3), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 3, Τολιόπουλος, Σπανούλης 3, Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 3 (1).