Γιαννάκης: «Θα μπορέσουμε να κάνουμε θαύματα»!

1715839

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για την επιστροφή του στον Άρη, ζήτησε συσπείρωση ενόψει της συνέχειας και ξεκαθάρισε ότι οι «κίτρινοι» δεν είναι φτιαγμένοι για την 4η θέση.  

Ο «Δράκος» παρουσιάστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου με αφορμή την επιστροφή του στον Άρη, εξηγώντας τους στόχους του και κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη απόφαση. 

 

«Αισθάνομαι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου, αλλά βέβαια, για να πούμε και την αλήθεια, το σημερινό σπίτι είναι πιο περιποιημένο απ' ότι ήταν όταν το άφησα. Θέλω να συμπαρασταθώ σε μια καινούργια προσπάθεια που γίνεται.  

Έχω έρθει για να χτίσουμε την ομάδα με τον τρόπο που της αξίζει γιατί ο Άρης δεν είναι φτιαγμένος για την 4η θέση αλλά για κάτι περισσότερο. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και κυρίως τώρα όπου η οικογένεια του προέδρου περνάει μια δύσκολη στιγμή κι εμείς πρέπει να συμπαρασταθούμε.  

Έχουν γίνει προσπάθειες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα να έχει προοπτική. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να είμαστε όλοι μαζί. Από τότε που ήμουν παίκτης, πάντα μ' ενδιέφερε το πώς θα μπορέσουμε όλοι να παίξουμε καλύτερα. Θέλουμε τη νοοτροπία του αρειανού φιλάθλου που θέλει να συμπαρασταθεί σε μια μοναδική προσπάθεια. Ο Άρης ανέκαθεν έκανε μοναδικές προσπάθειες.  

Καταλαβαίνετε δηλαδή τι συσπείρωση θα πρέπει να υπάρξει για να πετύχουμε. Κι όταν ο πρόεδρος ξεπεράσει τις δυσκολίες, πιστεύω ότι θα μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Θεωρώ ότι ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που μπορεί με έναν άλλον τρόπο να γίνει μεγάλη. Βλέπετε ομάδες που ξοδεύουν χρήματα αλλά δεν έχουν τρόπο λειτουργίας.  

AdTech AdΘέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με προοπτική υψηλού επιπέδου απόδοσης. Να αξίζει στον κόσμο του Άρη. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σκληρή δουλειά, με υπομονή και επιμονή. Θέλω να πιστεύω επίσης ότι, άσχετα αν κάποιοι δεν αισθάνονται καλά ή δεν έχουν τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις απ’ ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα, πλέον πρέπει όλοι να τα ξεχάσουμε όλα για να οδηγήσουμε τον Άρη εκεί που ονειρευόμαστε».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ρωτήθηκε για το κατά πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση του δεδομένης της ύπαρξης προβλημάτων.

«Είναι πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν τις φοβάμαι. Πιστεύω στο ταλέντο των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι. Θέλει λίγο πίεση παραπάνω για να βγάλουν την ικανότητά τους. Έχω δουλέψει με ανθρώπους που έχουν ικανότητα αλλά όχι τη συγκέντρωση για να βγάλουν το υψηλό επίπεδο. Δεν μπορεί να γίνει με 1-2 ημέρες προπόνησης» απάντησε.

Σε ερώτηση για το μεταγραφικό σχέδιο, είπε:

«Ξεκινάμε με τα υπάρχοντα παιδιά. Δεν είμαστε άνετοι οικονομικά, οπότε πρέπει να έχουμε υπομονή. Θέλουμε να κάνουμε μια σκληρή και δυνατή ομάδα. Δεν έχουμε τα πολλά χρήματα για να βγούμε στην αγορά, αλλά χρειάζεται να έχουμε ηρεμία και υπομονή», είπε και ρωτήθηκε για το αν θα κοιτάξει ένα πλάνο αντίστοιχο με αυτό που είχε με τον Ολυμπιακό.

«Πάντα πιστεύω στα νέα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά με δυνατότητες αλλά πρέπει να βελτιώσουμε το επίπεδο αποτελεσματικότητάς τους. Θέλουμε παιδιά που θα έχουν χαρακτήρα. Η πόλη είναι δύσκολη. Και η Αθήνα είναι δύσκολη αλλά η Θεσσαλονίκη θα είναι πιο δύσκολη. Θέλουμε παιδιά που θα καταλαβαίνουν ότι παντού υπάρχει ένα μάτι Aρειανού». 

Σχετικά με το αν σκοπεύει να δημιουργήσει αμιγώς ελληνική ομάδα, είπε:

«Τον Καββαδά τον θέλουμε είναι και από Νίκαια. Θα μιλήσω με όλα τα παιδιά που έχουν συμβόλαιο Δεν μπορώ να απαντήσω. Με ενδιαφέρουν οι Έλληνες παίκτες, οι ταλαντούχοι που έχουν πάθος για την κορυφή και θέλουν να ξοδέψουν τον εγωισμό τους. Από εκεί και πέρα θα βρούμε και παιδιά, ξένους, που επίσης έχουν όνειρα».