Πρίφτης: "Εν μέσω πολέμου πρέπει να παίξεις μπάσκετ"

priftis laskarisΗ διαιτησία του τελικού δεν έμεινε στο απυρόβλητο και τα παράπονά τους εξέφρασαν τόσο ο προπονητής Δημήτρης Πρίφτης, όσο και ο πρόεδρος του Άρη Νίκος Λάσκαρης.

Και οι δύο στις δηλώσεις τους στάθηκαν στο σημείο που οι «κίτρινοι» μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους.

Οι δηλώσεις του  Δημήτρη Πρίφτη:

"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το τρόπαιο. Συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Έδωσαν μεγάλη μάχη ειδικά στην άμυνα. Ήμασταν κακοί στην επίθεση. Δεν είχαμε το μακρινό σουτ με εξαίρεση το τέλος. Είχαμε την ευκαιρία μας.Στο 58-54, θα πω για μια φάση. Ας με πούνε γραφικό, αλλά θα μιλήσω. Εκεί πήρε το ριμπάουντ ο Κάμινγκς, θα μπορούσε να είναι φάουλ με δύο βολές, να γίνει το 58-56. Μετά δεχτήκαμε τρίποντο. Ήταν πολύ καθοριστικό σημείο. Κάποιες φάσεις παίζουν ρόλο.

Πρέπει να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Στρασμπούρ σε 3 μέρες. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Απέναντι σε υψηλού επιπέδου άμυνες έχουμε πρόβλημα. Χωρίς μακρινό σουτ έχουμε πρόβλημα. Αν δεν βάλουμε τρίποντα δεν μπορούμε να ανοίξουμε το σκορ. Πρέπει να βελτιωθούμε όσο μπορούμε στη συνέχεια ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση ήταν άλλο στοιχείο. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ. Η ομάδα έδωσε μάχη αμυντικά. Ο Παναθηναϊκός σε τιμωρεί άμεσα όταν έχεις μικρές ολιγωρίες".

Για την ατμόσφαιρα που επικράτησε: «Είναι ανασταλτικά και για τους δύο. Εν μέσω πολέμου πρέπει να παίξεις μπάσκετ. Είναι γνωστά και δεδομένα. Τι να κάνουμε όμως;»

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού:
"Η διαιτησία έβαλε το χεράκι της, δεν μας άφησαν να το διεκδικήσουμε το ματς. Ελπίζουμε να μην ήταν σκόπιμο. Έδωσα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια, είναι ένας αγώνας, δεν μπορούμε να πούμε ότι οι διαιτητές έκριναν τον τελικό, αλλά δεν μας επέτρεψαν να τον διεκδικήσουμε. Στους 4 πόντους δεν μας έδωσαν φάουλ, όταν πλησιάσαμε στους 4 πόντους δεν μας άφησαν.
Είναι ντροπή για το μπάσκετ ό,τι έγινε στο τέλος. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι γνωστοί για τα συγκεκριμένα όπλα, έγινε πόλεμος στο τέλος. Είπαμε να αλλάξουμε το μπάσκετ, να έρχονται οικογένειες στο μπάσκετ, ίσως να μην είναι έτοιμοι κάποιοι γι αυτό".