• ΑΕΚ
  • Posted

Προχώρα Σωτήρη!

zntovts manolopΟ τίτλος του …υπηρεσιακού δεν βοηθά κανέναν προπονητή να κάνει σοβαρή δουλειά και έτσι η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν είναι μια λύση προσωρινή μετά την αποχώρηση του Γιούρι Ζντοβτς, αντίθετα, θα έχει το τιμόνι της ομάδας και τη νέα σεζόν, 2017-18. 

Του Κώστα Τσιαμτσιούρη

Απόφαση που σίγουρα τιμά και τον ίδιο και την δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα, αλλά και την ίδια την ΑΕΚ, που δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η ομάδα έχει προπονητή και δεν ακούει πλέον εισηγήσεις από …τρίτους.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος απ’ τη μια αποδέχεται τις αυξημένες ευθύνες που έχει η θέση αυτή, καθώς δεν αφορά πλέον το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος αλλά και τον σχεδιασμό του καλοκαιριού και της νέας σεζόν. Ήταν η σειρά του, καθώς έχει ήδη αρκετή εμπειρία σε σημαντικά πόστα ως ασίσταντ κόουτς και εκπροσωπώντας την γενιά των διαβασμένων, φιλόπονων και φιλόδοξων Ελλήνων προπονητών, θα έχει και αυτός την ευκαιρία, όπως και άλλοι σχεδόν συνομήλικοι του να αναδειχθεί και να πετύχει ως πρώτος προπονητής.

Σε αντίθεση όμως με κάποιους άλλους της γενιάς του, είναι αλήθεια ότι ο Μανωλόπουλος αναλαμβάνει τα ηνία της ΑΕΚ σε μια δύσκολη εποχή. Όχι γιατί δεν υπάρχουν καλές συνθήκες δουλειάς εκεί-το αντίθετο- αλλά γιατί οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι αυξημένες. Αν είχε σε κάτι δίκιο ο Γιούρι Ζντοβτς ήταν ότι στην ΑΕΚ υπάρχει η απαίτηση πάντα για νίκες, ακόμη και στα φιλικά. Αυτό ήταν το άγχος του Σλοβένου, που τελικά τον …έφαγε σε μεγάλο βαθμό απ’ το πόστο του.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι ένας προπονητής που μπορεί να συνεργάστηκε άψογα με τον Ζντοβτς, έχει όμως διαφορετική ιδιοσυγκρασία και χαρακτήρα και ενδεχομένως τα στοιχεία που τον διακρίνουν να τον βοηθήσουν να έχει διαφορετική τύχη.