 |
Ο Άρης στη Γαλλία κόντρα στη Λε Μαν |
Κόντρα στην γαλλική Λε Μαν αγωνίζεται σήμερα (9/03) ο Άρης για την πρώτη θέση στον όμιλό του στο LAST 16 του EuroCup . Βέβαια ο Μπλατ έχει κι άλλα στο μυαλό του όπως στους Ντικούδη και Κακιούζη οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν καλά αφού και οι δύο είναι τραυματίες. Ο Μπλατ ωστόσο και παρά τα ατελείωτα προβλήματα ο τεχνικός των «κιτρίνων» βλέπει μόνο νίκη και επιθυμεί μόνο αυτήν,
Χαρακτηριστικά είπε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ειδική κατάσταση, αφού αυτό το παιχνίδι κρίνει πολλά για μας, σε ό,τι αφορά τον αντίπαλο που θα έχουμε και την σειρά των αγώνων στην επόμενη φάση του θεσμού. Από την άλλη, η Λε Μαν έχει αποκλειστεί, αλλά σίγουρα θα θελήσει να κάνει μία καλή εμφάνιση και να κλείσει την συμμετοχή της με όμορφο τρόπο μπροστά στους φιλάθλους της», σχολίασε ο Μπλατ και συνέχισε: «Ας μην ξεχνάμε ότι η Λε Μαν μας κέρδισε εδώ μ’ ένα καλάθι στο τέλος και ότι είναι πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος. Είναι μία καλά προπονημένη και ταλαντούχα ομάδα. Ανεξάρτητα από τη βαθμολογική κατάσταση στον όμιλο, θα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι».
Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε καλό μπάσκετ, αλλά αυτό δεν μας εξασφαλίζει τίποτα για τους επόμενους αγώνες. Πρέπει να συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε την αξία μας κάθε φορά. Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πολλούς τραυματισμούς, στους οποίους δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά. Είναι κάτι που με ανησυχεί και θα πρέπει να δείξουμε καρδιά και ψυχή για να ξεπεράσουμε αυτήν την αντιξοότητα».
Παρότι η Λε Μαν βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου, πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα κατά την άποψή μου. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν δεν καταφέραμε να τους κερδίσουμε εδώ μέσα. Νομίζω ότι τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρουμε τη ρεβάνς και να πάρουμε βέβαια και την πρωτιά στον όμιλο, που είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια. Πλέον έχουμε διαφορετικούς στόχους από τη Λε Μαν, αλλά δεν παύει να παραμένει μία δυνατή αντίπαλος, που θα παίξει ελεύθερα και χωρίς άγχος, για να τελειώσει με θετικό τρόπο την συμμετοχή της στο θεσμό».
Το να παίζουμε γρήγορα και να πετυχαίνουμε πολλούς πόντους είναι ένα στιλ παιχνιδιού που αρέσει στον κόσμο, αλλά και σ εμάς τους ίδιους. Στα δύο τελευταία παιχνίδια καταφέραμε να κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά, πράγμα που δεν είναι εύκολο να γίνεται κάθε φορά, αλλά θα το προσπαθήσουμε. Είναι αλήθεια ότι βρίσκουμε έναν καλό ρυθμό και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στους επόμενους αγώνες
|
 |